اختر لغتك

أ.م.د. اسماعيل يونس حسن

Image

الأسم الثلاثي: اسماعيل يونس حسن

البريد الالكتروني: عنوان البريد الإلكتروني هذا محمي من روبوتات السبام. يجب عليك تفعيل الجافاسكربت لرؤيته.

المؤهلات العلمية: دكتوراه تربية و تحسين دواجن

الجامعة، القسم (تاريخ الحصول عليه): جامعة كركوك/قسم الانتاج الحيواني(2023)

المعلومات الجامعية

الكلية: الزراعة

القسم: علوم الدواجن

اللقب العلمي: استاذ مساعد

الشهادة: دكتوراه

التخصص العام: انتاج حيواني

التخصص الدقيق: تربية وتحسين دواجن

النشاطات العلمية:

 • المشاركة في المؤتمر الدولي الثالث للعلوم الزراعية – جامعة كركوك / كلية الزراعة – عضو لجنة استقبال
• المشاركة في المؤتمر الدولي الزراعي الثاني - جامعة السليمانية / كلية العلوم الزراعية
• المشاركة في المؤتمر الدولي الزراعي الاول – جامعة حران / كلية الزراعة- تركيا – نشر بحث
• المشاركة في المؤتمر الاول لأبحاث الدراسات العليا – جامعة الاسكندرية / كلية الزراعة سابا باشا – مصر – نشر بحث
• المشاركة في المؤتمر الدولي المشترك للتقنيات الزراعية الحديثة - جامعة كركوك والانبار وصلاح الدين – عضو لجنة استقبال مع نشر بحث
• المشاركة في المؤتمر الدولي الرابع للتقانات الحديثة في العلوم الزراعية / جامعة الكوفة – نشر بحث

معلومات التواصل مع الأستاذ: نظام ادارة الكلية الالكتروني

البحوث المنشورة:

1- تأثير استخدام مستويات مختلفة من الطاقة والبروتين والمثيونين واللايسين مع ثبات نسبة الطاقة الى البروتين في الاداء الانتاجي والصفات النوعية لبيض الدجاج البياض
2- Effect of Adding Local Minerals Clay (Meqdadia) in the Female Japanese quail Diets upon Production Performance, Egg Quality and Carcass Traits
3- Effect of Diets Contains Different Levels of Energy, Protein Supplemented With Methionine and Lysine Without Variation Value of Calorie Protein Ratio Upon ISA BROWN Layer Regarding Hematological, Biochemical and Internal Organs Weight
4- Influence of different levels of dietary supplementation Phytase enzyme upon growth performance, carcass traits and some biochemical parameters of local Japanese quail
5- Effects of matricaria chamomilla flower aqueous extract on some Hematological, biochemical parameters and carcass traits In iraqi local rabbits
6- Genetic Correlation of External and Internal Egg Quality Traits in White Japanese Quail
7- Using the principal component analysis of body weight in three genetic groups of Japanese quail
8- The effect of genetic line and gender on the body weight and carcass components by using Japanese quail
9- Using of molecular genetics techniques in poultry breeding: Subject review
10- Use of probiotic, prebiotic and Synbiotic in poultry nutrition: A review
11- Genetic Polymorphism of Estrogen Receptor Alpha Gene (ESRα) and Its Effect on Production and Biochemical Traits of White Quails
12- Heritability and Genetic Correlation Between Productive and Biochemical Traits of White Japanese Quail
13- Using of Two Types of Powder Tea in Quail Diets with Probiotic to growth performance and Carcass Traits